Aardplaat is een onderneming die werkt aan het grotere plaatje.

Ons Perspectief

op hoe het is ontstaan en waar het heen zou kunnen gaan.

Ons perspectief

Aardplaat is het resultaat van een persoonlijke verkenning van de aarde en een levenslang onderzoek naar de wereld en het leven, wat heeft geleid tot een nieuwe manier van kijken naar de wereld. Met Aardplaat willen we dit nieuwe perspectief delen en verspreiden en ons herinneren aan het grotere plaatje.

Aardplaat probeert een ander soort kunst te brengen. Een kunst die er altijd al is geweest, maar pas recent is onthuld dankzij de technologische ontwikkeling van de afgelopen decennia. Een kunst waarvan wij geloven dat deze verfrissend en zelftranscenderend is. Kunst met een verhaal, een echt verhaal. Een kunst die voor zichzelf spreekt. Kunst die een nieuw bewustzijn oproept. We hopen dat nieuwe perspectieven onze verbinding met de aarde nieuw leven zal inblazen.

We streven ernaar om de meest intrigerende beelden van de aarde te verzamelen. Zowel uit bestaande bronnen als uit onze eigen digitale verkenning. Graag nodigen we je uit om mee te doen aan deze verkenning. Omdat een deel van het plezier de reis is, het zoeken.

Samen kunnen we het verhaal van de aarde verzamelen en ontdekken. 

Elke foto van de aarde bevat een verhaal, zelfs elke pixel heeft een verhaal op zich. Zowel in hoe het tot stand is gekomen, als in alle verhalen die zich in die scène hebben afgespeeld. We willen graag interesse wekken in de vraag: ‘Wat is het verhaal van dit stukje aarde?’ De kunstwerken die we aanbieden zijn een uitnodiging om het onbekende te verkennen. Zodat we onze verbinding met de aarde en met het onbekende versterken.

Je kunt deel uitmaken van de verkenning:

  • Weet jij meer over een plaats die wij aanbieden, deel dit met ons.
  • Als je een idee hebt hoe we op een creatieve manier in het verhaal van een plek kunnen duiken, laat het ons weten.
  • Als we een aardplaat meer betekenis kunnen geven door bijvoorbeeld verbinding te maken met een goed doel dat het afgebeelde gebied beschermt of aan een gerelateerd onderwerp werkt, voegen we graag dergelijke opties toe.

Door de schoonheid van de aarde te delen, willen we die ook behouden. Terwijl je geniet van je stukje aarde, inspireer je jezelf, anderen en ons om een ​​wereld te bouwen waarin de aarde een meer centrale rol krijgt. Ondertussen doen we onze best om bij te dragen aan een betere, duurzame wereld. Zowel door bij te dragen aan projecten waarin we geloven, als door mensen bewust te maken van belangrijke onderwerpen. We hebben een nauwe band met de organisatie By the Ocean we Unite, een organisatie die het bewustzijn over plasticvervuiling verhoogt en dit combineert met actie om schonere oceanen te creëren. 10% van onze winst is bestemd om hun werk te ondersteunen, aangezien we dat erg belangrijk vinden. In de toekomst willen we ons netwerk van betrokken organisaties uitbreiden, zodat we belangrijkere doelen kunnen ondersteunen.

Laat het ons weten als u suggesties heeft voor organisaties die geïnteresseerd zijn in samenwerking.

``De echte ontdekkingsreis zit 'm niet in het zoeken naar nieuwe gebieden, maar in het zien met een nieuwe ogen.``

Mijn perspectief

Bart Hoorweg - Founder

Hoi, mijn naam is Bart. Ik ben gefascineerd geweest door satellietbeelden sinds ze op grote schaal beschikbaar kwamen op Google Maps. Het is tamelijk bijzonder dat je hiermee de wereld kunt ontdekken vanaf je computerscherm. Dus voor een 14-jarig jochie is dit een zeer goedkope manier van ‘reizen’. Ik heb uren doorgebracht om me voor te stellen hoe het is om aan de andere kant van de wereld te leven, of gewoon te kijken naar beelden die je doen afvragen waar je in godsnaam naar kijkt en hoe raar het is dat het allemaal deel uitmaakt van de planeet waar we op leven. Tijdens deze verkenning, toen ik ouder was, ontdekte ik de schoonheid in de beelden van de aarde en de intrinsieke artistieke waarde die ze hebben. Het duurde niet lang voordat het idee ontstond om het als kunst aan de muur te hangen. Dit heeft zich gecombineerd met een ondernemende ambitie die me ertoe zette om het naar een breder publiek te brengen.

Nu ik ouder ben en werk aan het daadwerkelijk realiseren hiervan, ben ik niet alleen enthousiast over de beelden en het ondernemersgedeelte, maar draag ik ook graag bij aan een positieve verandering in de wereld. Ik zie dit bedrijf en de beelden die we verspreiden als een middel om het bewustzijn te vergroten over het grotere plaatje van de levens die we hier op aarde leven. En wil dit gebruiken om de beweging richting een betere wereld te stimuleren.

Ik geloof dat elke verandering begint met een verandering in bewustzijn. Een belangrijk onderdeel van het creëren van verandering is dus om onszelf bewust te maken van onszelf en de wereld om ons heen. Ik hoop dat het werk dat we met Aardplaat doen mensen kan inspireren om anders naar zichzelf en de wereld waarin we leven te kijken.

Als je suggesties hebt of als je geïnteresseerd bent om samen te werken, neem dan gerust contact met me op.

Over mij

  • Favoriete kleur: oranje.
  • Guilty pleasure: de geur van benzine
  • Favoriete analogie: De realiteit is als filterkoffie. Om het echt te kunnen proeven moet je het door alle lagen van het filter laten gaan. Er is geen short cut. Je moet het laten bezinken.