delivery (1)

Gratis bezorging in Nederland als je bestelt boven de 75 euro.

Durf het onbekende te ontdekken. Kies een stuk aarde waar je niks vanaf weet.

Ben je geïnteresseerd in een aangepaste aardplaat of wil je meer weten over B2B-mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Resultaat 1–12 van de 13 resultaten wordt getoond

Show sidebar
New
Close

Brazilian Tango

95.00640.00

{This area is still being investigated}

Dit is een origineel werk van aardplaat.

Geproduceerd met behulp van ESA-beelden (bevat Copernicus Sentinel data) CC BY-NC-SA 4.0

Close

Great Sandy Scars

60.00600.00

In een klein hoekje van de uitgestrekte Great Sandy Desert in West-Australië verschijnen grote zandduinen – het enige zand in deze woestijn van struikgewas en rots – als lijnen die zich van links naar rechts uitstrekken. De lichtgekleurde waaiervormen zijn littekens van bosbranden.

Bronafbeelding is geproduceerd door de U.S. Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Close

IJzige Vortex

60.00600.00

Lijkend alsof een kunstenaar willekeurig inkt op het canvas heeft geklodderd, toont deze afbeelding wervelend ijs in het Foxe Basin van Noord-Canada. Hoewel het beeld van eind juli is, dreef er nog steeds ijs in het water zo ver naar het noorden.

Bronafbeelding geproduceerd door de US Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Lake Chad

95.00640.00

Lake Tsjaad (Engels: Chad) is een historisch groot, ondiep meer in Afrika. Het meer is historisch gerangschikt als een van de grootste meren in Afrika. De oppervlakte varieert echter per seizoen en van jaar tot jaar. Lake Tsjaad is economisch belangrijk en levert water aan meer dan 30 miljoen mensen in de vier omliggende landen (Tsjaad, Kameroen, Niger en Nigeria) aan de rand van de Sahara. Er zijn veel drijvende eilanden in het meer. Het is de thuisbasis van een breed scala aan dieren in het wild, waaronder olifanten, nijlpaarden, krokodillen (allemaal in verval) en grote gemeenschappen van trekvogels.

Dit is een origineel werk van aardplaat.

Geproduceerd met behulp van Sentinel-2 cloudless – https://s2maps.eu by EOX IT Services GmbH (bevat gemodificeerde Copernicus Sentinel data 2017 & 2018) CC BY-NC-SA 4.0

Close

Lake Eyre

60.00600.00

Zie je een gezicht dat naar je terugkijkt? De holle ogen, smalle neus en schuine mond zijn overstroomde plekken van het ondiepe Eyre-meer (uitgesproken als het Engelse “air”). Diep in het woestijnland van Noordelijk Zuid-Australië, is Lake Eyre een zeldzaam uitgesproken kenmerk van dit vlakke, uitgedroogde landschap. Wanneer seizoensgebonden regenbuien overvloedig zijn, vult water het meer tot op zekere hoogte. In de afgelopen 150 jaar is Lake Eyre slechts drie keer volledig gevuld geweest. Het is het grootste meer van Australië.

Bronafbeelding geproduceerd door de U.S. Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Close

Lena Delta

60.00600.00

De rivier de Lena, ongeveer 4500 km lang (2800 mijl), is een van de grootste rivieren ter wereld. Het Lena Delta-reservaat is het meest uitgebreide beschermde natuurgebied in Rusland. Het is een belangrijk toevluchtsoord en broedplaats voor veel soorten Siberische wilde dieren.

Bronafbeelding geproduceerd door USGS. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Close

Loerende Razernij

60.00600.00

Deze Landsat-afbeelding ziet eruit als een wilde aquarel. Geel danst in de duisternis met onderdrukt violet eronder. Met een soort sciencefiction-uitstraling laat deze scène een deel van de Qattara-verlaging in Egypte zien.

Bronafbeelding geproduceerd door U.S. Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Meanderende Mississippi

60.00600.00

Kleine, blokvormige vormen van steden, velden en weiden omringen de sierlijke wervelingen en kransen van de rivier de Mississippi. Talloze ‘U-bocht-meren’ en afsnijdingen vergezellen de meanderende rivier ten zuiden van Memphis, Tennessee, op de grens tussen Arkansas en Mississippi, VS. De “machtige Mississippi” is het grootste riviersysteem in Noord-Amerika.

Bronafbeelding geproduceerd door de U.S. Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Close

Niemandsland

60.00600.00

Een schakering in de kleuren blauw en bruin is eigenlijk een van de zwaarste landschappen op aarde. Deze glimp van de Sahara-woestijn in Afrika, gelegen nabij de grenzen van Mali, Niger en Algerije, is een echt niemandsland, een wereld van zand en rotsen zonder wegen of nederzettingen. De horizontale lijnen over de bovenste helft van het beeld zijn tekenen van stollingsgesteente, waar magma vanuit een diepe ondergrond naar het oppervlak is doorgestoken.

Bronafbeelding geproduceerd door de U.S. Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de “Earth as Art”-collectie van USGS.

Okavango Delta

60.00600.00

Als een aquarelschilderij waarin een penseelstreek van donkergroen op een vochtige plek op het papier is gebloeid, verspreidt de Okavango-rivier in Zuid-Afrika zich over het bleke, uitgedroogde landschap van Noord-Botswana om de weelderige Okavango-delta te worden. De delta vormt zich waar de rivier uitmondt in een bassin in de Kalahari-woestijn, waardoor een doolhof van lagunes, kanalen en eilanden ontstaat waar de vegetatie bloeit, zelfs in het droge seizoen, en er natuur is in overvloed.

Bronafbeelding geproduceerd door de US Geological Survey. Deze afbeelding maakt deel uit van de collectie ‘Earth as Art’ van USGS.

Oog van de Sahara

80.00460.00

Het Oog van de Sahara, ook bekend als de Richat-structuur, bevindt zich in Mauritanië in de Westelijke Sahara-woestijn. De formatie is ongeveer 40 kilometer in doorsnee. Vanwege zijn grootte en opmerkelijke vorm gebruiken astronauten het oog als een herkenningspunt. De oorsprong van deze geologische structuur is nog steeds een onderwerp van levendig debat.

Dit is origineel werk van aardplaat. 

Bronafbeelding is geproduceerd door de U.S. Geological Survey.

Close

Sedimentaire Dynamiek

60.00250.00

In het verre noorden van Canada stromen zoetwaterpulsen met rivieren de zee in als resultaat van ijs en sneeuw dat in het binnenland is gesmolten. Deze pulsen, bekend als een zoetwaterstroom, dragen enorme hoeveelheden sediment met zich mee. Het sediment dat op deze afbeelding te zien is, stroomt de Beaufortzee in vanaf de Mackenzie-rivier, de langste noordwaarts stromende rivier in Noord-Amerika.

Bronafbeelding geproduceerd door ESA.